Hairclinic+
 
 
 
 
 
 
lijn
hairclinic
lijn
behandelingen
lijn
+ Galeatomie
+ Micro- en minihaar-transplantaties
+ Hair Again
+ Definitieve ontharing
lijn
contact
lijn
 
Galeatomie
Preventie tegen haaruitval, vooral geschikt bij jongere personen
Hairclinic+
 
Wanneer mannen merken dat zij kaal beginnen te worden, kunnen zij in aanmerking komen voor deze behandeling. Het gaat hier niet om mensen die helemaal kaal zijn, maar mannen die merken dat de haardos dunner wordt.
 
Wat is een galeatomie?
lijn
Onder de hoofdhuid bevindt er zich een stevig vlies, die de schedelspieren omhult. Een hard en dik vlies (galea) die stevig aan de hoofdhuid vastzit, omknelt de bloedvaten soms op dusdanige manier dat de voeding naar de haarwortels wordt verminderd. Hierdoor kan het haar dor en dood aanvoelen en tenslotte ook gaan uitvallen.

Dit is veelal een erfelijke aandoening. Door middel van een kleine operatie kan de galea los worden gemaakt van de andere weefsellagen van de hoofdhuid. Hierdoor wordt de bloeddoorstroming naar de haarwortels verbeterd, herstelt het haar zich en wordt haaruitval een halt toegeroepen. In driekwart van de behandelingen stopt de haaruitval na 4 tot 6 weken. Er ontstaan dus geen nieuwe haren. Daarom is het van belang dat deze ingreep in een vroeg stadium wordt uitgevoerd.
 
De behandeling
lijn
Na een eerste gesprek met de arts wordt er eventueel een behandelingsdatum afgesproken. De behandeling kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. De duur van de ingreep onder plaatselijke verdoving is ongeveer twintig tot dertig minuten.
 
Hairclinic+   Hairclinic+
 
Door middel van enkele injecties wordt de hoofdhuid verdoofd. Via twee kleine incisies in de hoofdhuid wordt de galea losgemaakt van de omliggende weefsellagen.Vervolgens wordt de huid met dun hechtmateriaal gesloten. Het hoofd wordt verbonden met een stevig verband, om nabloedingen te voorkomen en om de wondjes steriel af te dekken. Dit verband mag na 24 uren verwijderd worden. Dan kunt u het haar met lauw water wassen, eventueel met een zachte shampoo. Daarna het haar en de hoofdhuid met een koude of lauwe föhn drogen. Hard wrijven moet worden vermeden. Verwijderen van de oplosbare hechtingen is niet nodig. Deze verdwijnen na enkele weken.
 
Algemene aandachtspunten
lijn
+ Voor de behandeling onder plaatselijke verdoving hoeft u niet nuchter te zijn. Ongeveer dertig minuten na de behandeling kunt u weer naar huis. Wij raden u echter wel af om zelf naar huis te rijden. Gebruik één week voor de operatie tot één week na de operatie geen aspirines. Dit medicament verhoogt de kans op nabloedingen. Paracetamol is een goed alternatief.

+ De herstelperiode van deze ingreep is ca. 6 weken. Het resultaat is daarom ook pas na zes weken te beoordelen. De eerste weken na de behandeling bestaat nl. de kans dat de haren nog uitvallen. Dit zijn haren die reeds los zaten.

+ Wanneer u na de behandeling nog vragen heeft, kunt u ons altijd bellen. Zo nodig maken wij een afspraak voor een extra controle. Voordat u naar huis gaat geven wij u een voorschrift voor pijnstillers en antibiotica. Deze medicamenten kunt u bij uw apotheek ophalen.
 
Prijsinfo
lijn
Prijs: 1.750 € (alles inbegrepen)
 
Wenst u meer info of een afspraak
lijn
Voor meer info of een afspraak kan u ons vrijblijvend contacteren op tel. 050 456 007.
  Hairclinic+ Brugge
Mevr. J. Decoopman
Sint-Claradreef 77
8000 Brugge
Tel. 050 456 007
info@hairclinic.be